Hulp en tips

Hulp nodig bij het invoeren van uw bestelling? Bel ons gratis nummer 0800-62258453 en we helpen u graag verder. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur.


TIPS


Betaalmogelijkheden
Er zijn bij Lekker Thuis diverse betaalmogelijkheden. U betaalt pas bij ontvangst van uw bestelling. U kunt contant afrekenen of met PIN.


Bereidingswijze
U neemt, op het door u gewenste tijdstip, de diepgevroren maaltijd(en) naar keuze uit de diepvries. Denkt u aan het prikken van enkele gaatjes in de folie bij verwarming in de magnetron. Vooraf ontdooien is niet nodig. Plaatst u de maaltijd in de magnetron of (voorverwarmde) oven en kies de op het etiket aangegeven tijd en andere instellingen. De afdekfolie en het bakje zijn beide bestand tegen hoge temperaturen en mogen in zowel de magnetron als in de oven worden gebruikt (max.150° C).

De tijd en overige instellingen zijn specifiek op iedere afzonderlijke maaltijd afgestemd. De aangegeven tijden zijn richttijden en kunnen afhankelijk van het gebruikte apparaat altijd iets afwijken.


 

 

 

 

 Graag vragen wij uw bijzondere aandacht voor de bereidingswijze in de magnetron van de maaltijden met Nasi (3126 en 3512) en Bami ( 3125 en 3180). Deze maaltijden gedurende 8 à 10 minuten ontdooien op 200 Watt in de magnetron. Prik dan enkele gaatjes in de folie en 4 à 5 minuten verwarmen op 750 Watt.

Voor de maaltijden met Schnitzel (3148 en 3519) en Cordon Bleu geldt; 6 minuten op 750 watt verwarmen daarna 5 minuten wachten en vervolgens nog 7minuten verwarmen. Voordat u de maaltijd(en) uit de magnetron of oven haalt kunt u het beste een minuutje wachten en daarna de afdekfolie verwijderen.

Serveer de maaltijd op een bord, dat eet wel zo gezellig. Wanneer u twee maaltijden gelijktijdig in de magnetron gaat verwarmen dient u de bereidingstijd te verdubbelen. Bij bereiding in de oven blijft de tijd altijd gelijk ongeacht of u nu één of meerder maaltijden gelijktijdig gaat verwarmen.


Bewaren vriesverse maaltijden
Een energie zuinige vrieskist of vrieskast is meestal van betere kwaliteit, biedt meer comfort en gaat langer mee. Levensmiddelen bevriezen omdat zij voor een groot gedeelte uit water bestaan. Zodra de temperatuur onder de 0-graden Celsius komt, begint de celvloeistof van het product te bevriezen. Nu is het voor het behoud van de kwaliteit van de producten belangrijk dat het invriezen snel en continue plaats vindt.

Echter schadelijk als dit bevries-proces langzaam verloopt. Want tussen de 0 en -5 C vormen zich grote en scherpgekante ijskristallen, die de zachte celwanden beschadigen. Daarom vriest Lekker Thuis haar producten in op de snelle Shockfreeze methode. en levert Lekker thuis de producten in een ononderbroken vriesketen bij u af. Uiteindelijk blijven zo de natuurlijke eigenschappen perfect geconserveerd.

Dat proeft U terug in elke maaltijd. De vrieskist of vrieskast nemen een deel van het elektriciteitsverbruik in een huishouden voor hun rekening. Net zoals bij spaarlampen zijn er diepvriezers die 3 tot 4 keer minder verbruiken dan andere. Zuinige toestellen zijn niet (veel) duurder en zijn doorgaans van veel betere kwaliteit. Ze gaan dus ook langer mee. Door voor een goede diepvriezer te kiezen kunt U bij een levensduur van gemiddeld 15 jaar een fors bedrag aan elektriciteit besparen.


Symbolen Lekker Thuis
LekkerThuis heeft een aantal maaltijden die passen binnen een speciaal dieet. Indien een maaltijd voldoet aan de volgende dieetvoorschriften is de omschrijving van deze maaltijd voorzien van dit betreffende "dieet label".

Vetbeperkt
Deze maaltijden bevatten maximaal 25 gram vet, zijn rijk aan meervoudige onverzadigde vetzuren (linolzuur) en hebben een cholesterolgehalte van minder dan 100 milligram.

Voor diabetici
Deze maaltijden bevatten tussen de 24 en 54 gram koolhydraten (zonder vezelgehalte berekend) en minder dan 35 gram vet.

Natriumbeperkt
Deze maaltijden bevatten maximaal 250 mg natrium per 100 gram product.


Suggesties!
Heeft u tips, suggesties, klachten of complimenten, laat het ons a.u.b. weten. U kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.